Почетна > Србија
Србија

Република Српска привлачна дестинација у зимској туристичкој сезони

Република Српска биће привлачна дестинација у зимској туристичкој сезони са многобројним манифестацијама и програмима које градови најављују за дочек Нове године на трговима, кажу у Туристичкој организацији Српске.
Фото: Wikimedia Commons/Vlado85

Зимска сезона почиње великим отварањем на Олимпијском центру „Јахорина“ манифестацијом „Јахорина Ски Опенинг“ која ће бити одржана од 1. до 4. децембра.

Из Туристичке организације за Срну су рекли да ће на Јахорини ове године наступити велике регионалне звезде „Прљаво казалиште“, Марија Шерифовић и Жељко Јоксимовић.
„И у другим ски-центрима, Ски-центру ‘Равна Планина’, Националном парку ‘Козара’, све је спремно за дочек љубитеља зимских спортова“, рекли су из Туристичкој организацији.

Додају да су поред зимских центара, туристима интересантне и бање, посебно оне са велнес понудом, као што су Бања Врућица код Теслића, Бања Кулаши, Бања Лакташи и Терме Озрен.

Посећене су и такозване „сити брејк“ дестинације – Бањалука, Требиње, Вишеград, те понуда Етно-села „Станишићи“.
Када је реч о доласцима страних туриста, из Туристичке организације су рекли да их је највише као и претходне године било из земаља региона.

„Према подацима Републичког завода за статистику, за период јануар-март, највише страних туриста било је из Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније, али и из Немачке, Турске и Аустрије“, кажу из Туристичке организације.
Забележен је, истичу, и већи број туриста из Мађарске, Чешке, Словачке, Холандије и Велике Британије.

Ministar Siniša Mali u poseti Saudijskoj Arabiji

Преузмите андроид апликацију.