За љубитеље џин тоника, данас предлажемо зимску варијанту овог омиљеног коктела. Овога пута обогаћен је укусом медењака. Тачније, амарето, који уз помоћ неколико „зимских“ зачина добија карактеристичан укус медењака и уз додатак трипле сека ствара заиста посебан џин тоник.
Зачињени амарето – састојци:
- 125 милилитара амарета
- 1 штапић цимета
- 1 звездасти анис
- 1 комад ђумбира (величине кашичице)
- мало ренданог мушкатног орашчића
Џин и тоник – састојци:
- 60 милилитара џина
- 90 милилитара тоника
- 20 милилитара амарета
- 10 милилитара трипле сека
- неколико коцкица леда
Припрема:
Прво направите зачињени амаретто јер треба да се одмори пре употребе. Додајте амаретто, цимет, анис, ђумбир и нарендајте мало мускатног орашчића у стаклену посуду са поклопцем. Промешајте, затворите и оставите да одстоји 24 сата да се прожете сви укуси. Након 24 сата, амарето процедите и спреман је за употребу. Ставите амарето, џин, трипле сек и лед у шејкер. Добро протресите и сипајте у чашу, па у њу сипајте тоник и послужите.
Живели!
Praznični filmovi koje treba da odgledate sa decom: Uživajte u zajedničkom vremenu
Преузмите андроид апликацију.