Zimi nema ukusnijeg obroka od tople, guste supe koja greje i daje energiju. Preporučujemo jedan odličan i zdrav recept koji će vam dati svu potrebnu dozu vitamina i poboljšati imunitet.
Sastojci:
- 15 mililitara maslinovog ulja
- 200 grama crnog luka, sitno isečenog
- 200 grama šargarepe, sitno iseckane
- 150 grama celera, sitno iseckanih
- 2 konzerve paradajza
- 160 grama karfiola
- 2 konzerve pasulja po izboru
- 190 grama pesta
- so
- biber
- 40 grama pinjola
- 12 listova bosiljka
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk, ren i celer i sve dinstajte oko pet minuta. Dodajte paradajz iz konzerve. Dodajte vodu u jednu konzervu i stavite je takođe u smesu. Pustite da se supa kuva oko 10 minuta na umerenoj vatri. Dodati sitno iseckani karfiol i sve kuvati još pet minuta. Dodajte pasulj i ostavite još pet minuta. Sklonite sa šporeta i u smesu dodajte polovinu pesta. Prilikom serviranja dodajte kašičicu pesta, malo pinjola i par listića bosiljka.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.