Čak i ako nastojite da se hranite zdravo i uravnoteženo, može se desiti da uveče ogladnite. Sendviči i čips nisu idealno rešenje ako pazite na ishranu, ali zato imamo odličan predlog za zdravu grickalicu posle kojih nećete osećati grižu savesti.
Sastojci:
- 4 srednje šargarepe
- 500 ml vode
- 2 čena belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 1 kašičica korijandera
- 1/2 kašičice komorača
- 1 kašičica soli
- 1 list lorbera
- za prženje ulje koštica grožđa
Priprema:
Prvo očistite šargarepu i izrendajte na tanke kolutove kao čips. U vodu stavite svo začinsko bilje i beli luk. Kada provri dodajte šargarepu i so. Kuvajte na srednjoj vatri poklopljeno 20 minuta. Ako je baš mlada šargarepa onda je dovoljno 15 minuta. Procedite pa šargarepu stavite na vrelo ulje. Ne treba puno ulja samo da prekrije dno. Stalno mešajte i pržite na srednjoj vatri 10 minuta. Izvadite na pek papir, onako raširite. Pustite da se ohladi. Ako želite da bude baš suvo i krckavo onda u rernu na 200 stepeni oko 15 minuta, a ne u tiganj. I za rernu malo sipajte ulja odozgo.
Prijatno!
Ulje šargarepe, za sunčanje, akne, protiv bora, pomaže kod problema sa kožom
Preuzmite android aplikaciju.