Donosimo vam recept koji će vas sigurno podsetiti na detinjstvo i kuhinju vaše bake. Jednostavan je, brz za pripremu, a podjednako je ukusan i topao i hladan.
Sastojci:
- 6 paprika
- 400 grama sira po izboru
- dva jaja
- griz
- biber
- 1 veliki paradajz
Priprema:
Fil za paprike se pravi jednostavno – pomešati sir i dva umućena jajeta, dodati biber po ukusu, otprilike ravnu kašičicu, zatim jednu do dve kašike griza. Možete kombinovati sir – neki mlađi a neki kiseliji, ili na primer feta sir i neki tvrđi. Neka paprike budu veće, crvene. Neki ljudi pune i babure sirom, ali obična duguljasta crvena paprika ipak ostavlja svoj trag, pa je preporučujemo. Prilikom čišćenja paprike pazite da otvor na vrhu ne bude prevelik. U svaku papriku stavite punu kašiku, kašiku i po fila, u zavisnosti od veličine paprike. Zatvorite ga prstenom paradajza. Kada ih poređate u pleh, a za ovu količinu je dovoljna standardna okrugla, paprike prelijte uljem. Peći na 220 stepeni pola sata, ili još nekoliko minuta, ali do 40 minuta. Poslužite tople, ali su podjednako ukusne i hladne, iz frižidera.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.