Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Visoko proteinska supa od povrća

Ovaj bogati recept za vegansku supu kombinuje integralne žitarice, sočivo sa visokim sadržajem proteina i obilje hranljivog povrća bogatog vlaknima.
Foto: Pixabay/congerdesign
Sastojci:
  •  3 čena belog luka
  • 50 grama crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 50 grama celera
  • 1,7 litar povrtnog temeljca
  • 150 grama svežih pečuraka, isečenih na kriške
  • 200 grama sočiva
  •  80 grama ječma
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 1½ kašičice sušenog timijana
  • 1 kašika kari praha
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice sveže mlevenog bibera
Priprema:

U većem loncu, na laganoj vatri i malo ulja, dinstajte luk i beli luk 4 minuta, povremeno mešajući. Dodajte šargarepu i celer i dinstajte još 3 minuta, povremeno mešajući. Umešajte povrtni temeljac, narezane pečurke, sočivo, ječam, koncentrat paradajza, timijan, kari u prahu i lovorov list. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru i kuvajte 60 do 70 minuta ili dok sočivo i ječam ne omekšaju, ali ne i kašasti. Umešajte sitno seckani peršun, limunov sok, soja sos, so i biber. Uklonite lovorov list i poslužite toplo.

Prijatno!

Koji su najbolji svetski ulični specijaliteti?

Preuzmite android aplikaciju.