Ovaj bogati recept za vegansku supu kombinuje integralne žitarice, sočivo sa visokim sadržajem proteina i obilje hranljivog povrća bogatog vlaknima.
Sastojci:
- 3 čena belog luka
- 50 grama crnog luka
- 2 šargarepe
- 50 grama celera
- 1,7 litar povrtnog temeljca
- 150 grama svežih pečuraka, isečenih na kriške
- 200 grama sočiva
- 80 grama ječma
- 1 kašika koncentrata paradajza
- 1½ kašičice sušenog timijana
- 1 kašika kari praha
- 1 lovorov list
- 1 kašika svežeg peršuna
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice sveže mlevenog bibera
Priprema:
U većem loncu, na laganoj vatri i malo ulja, dinstajte luk i beli luk 4 minuta, povremeno mešajući. Dodajte šargarepu i celer i dinstajte još 3 minuta, povremeno mešajući. Umešajte povrtni temeljac, narezane pečurke, sočivo, ječam, koncentrat paradajza, timijan, kari u prahu i lovorov list. Dovedite do ključanja, a zatim smanjite vatru i kuvajte 60 do 70 minuta ili dok sočivo i ječam ne omekšaju, ali ne i kašasti. Umešajte sitno seckani peršun, limunov sok, soja sos, so i biber. Uklonite lovorov list i poslužite toplo.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.