Sitni kolači su deo naše tradicionalne kuhinje, koja je poznata po sjajnim jelima i još boljim kolačima. Kada govorimo o ukusnim kolačima, ne smemo zaboraviti vanilice, koje mnogi nazivaju kraljicama sitnih kolača.
Sastojci:
- 200 grama masti
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1/2 limuna – sok
- 1 limun – kora
- 450 grama brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 grama šećera u prahu
Priprema:
Umutiti mast sa 3 kašike šećera, jednim celim jajetom i jednim žumancetom, sokom od polovine limuna i narendanom korom od jednog limuna. Dodati 450 grama brašna i zamesiti testo. Pobrašnjaviti radni deo i razvući testo. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Modlicama vaditi vanilice, ređati ih na pleh i peći u namašćenom plehu dok ne porumene. Ispečene vanilice ostaviti da se prohlade.
U velikom dubokom tanjiru pomešati vanilin šećer i šećer u prahu. Vanilicu uvaljati u prethodno pomešanom prah šećeru i vanilin šećeru.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.