Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ускршњи месни ролат

Ускрс представља најважнији хришћански празник. Њиме се изражава радост којим се прославља Исусов повратак у живо – васкрсење. У Србији се читава Велика недеља слави у кругу породице, а недељни ручак све то заокружује у празник. Ако још нисте сигурни шта да данас направите, ми имамо предлог за вас.
Фото: Pixabay/IppikiOokami
Састојци:
  • 1 килограм јунећег меса од бута
  • 800 грама свињског меса од бута
  • 500 грама пилећег белог меса
  • 100 грама маринираних сецканих шампињона
  • 1 мања кувана шаргарепа
  • 100 грама танко сеченог кулена
  • 200 грама танко сечене димљене сланине
  • 150 грама домаћег кајмака
  • 50 грама качкаваља
  • Со
  • Бибер
Припрема:

Замолите у месари да вам исеку јунетину у једном комаду. Битно је да она буде у комаду, свињетину и пилетину можете „кројити“ касније у фази филовања, пошто иду унутра, а јунетина је прва у низу и битно је да буде у једном комаду.

Све три врсте меса добро излупати чекићем за месо са обе стране.

Преко јунетине по укусу посути млевени бибер и посолити, а затим премазати кајмаком и поређати комаде танко сечене сланине.

Ставити затим преко свињско месо, распоредити оцеђене мариниране шампињоне и изрендану шаргарепу.

На крај уставити излупано пилеће бело месо, поређати танко сечени кулен и посути на крупно ренде рендани качкаваљ.

На радни сто поставити алуминијумску фолију у два реда, а затим пажљиво пребацити нафиловано месо.

Пажљиво заролати, увити у фолију и на крају добро увезати кухињским концем за печење.

У плех за печење ставити папир за печење и сипати чашу воде.

Ставите ролат да се пече у рерни предходно загрејаној на 250 степени два сата.

После два сата печења, плех изадити из рерне скинути конац и алуминијумску фолију.

Мочом која се направила током печења прелити ролат, смањите рерну на 200 степени и вратити још неких 10 минута, тек да ухвати лепу корицу одозго.

Пријатно!

Ovog proleća jedite što više mladog luka, veoma je zdrav

Преузмите андроид апликацију.