Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ускршња торта

Ускршње припреме су у пуном јеку, а ако још увек тражите посластице, ми смо ту да вам помогнемо.
Фото: Pixabay/refuser0786

У наставку вам доносимо рецепт за торту, посластицу која ће одушевити све са којима ћете провести празнике.

Састојци:
Кора:
  • 120 г свежег беби спанаћа
  • 120 мл уља
  • 1 прстохват соли
  • 5 јаја
  • 200 г гранулираног шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 350 г обичног брашна
  • 10 г прашка за пециво
  • оштро брашно за посипање плеха
Крем:
  • 250 г маскарпонеа
  • сок од пола лимуна
  • 50 г шећера у праху
  • 100 г путера + путер за подмазивање плеха
За декорацију:
  • јестиво цвеће
  • чоко јаја
Припрема:

Спанаћ измиксајте са уљем и прстохватом соли у глатки пире. Умутите јаја са обе врсте шећера док не постане густа. Помешајте са пиреом од спанаћа и умешајте просејано брашно са прашком за пециво. Готово тесто равномерно распоредите на плех са високом ивицом, претходно подмазан и посут оштрим брашном. Пеците у загрејаној рерни на 180 °Ц око 30 минута. После печења оставите да се охлади у плеху, па окрените. Исеците две коре у облику јаја. Преосталу кору измрвити. За крему помешајте маскарпоне са лимуновим соком и шећером у праху. На крају додајте отопљени путер. Половину крема равномерно премазати на једну кору и прекрити другом кором. Затим прелијте целу торту преосталом кремом. Површину обилно поспите преосталим мрвицама. Украсите јестивим цвећем и чоко јајима.

Пријатно!

Рецепт дана: Ускршња шунка

 

Преузмите андроид апликацију.