Сутлијаш је једна од древних посластица у којима уживају многе генерације. Као и други рецепти, постоје различите верзије, а једна од њих је свакако и ова са додатком беле чоколаде.
Састојци:
- 250 грама пиринча
- 800 милилитара млека
- 200 милилитара воде
- 100 грама беле чоколаде
- три кесице ванилин шећера
- цимет
- пола кашичице соли
Припрема:
Сипајте воду у шерпу и посолите. Затим додајте 250 грама претходно опраног пиринча и кувајте на умереној ватри 10 минута. Затим додајте млеко и ванилин шећер и кувајте док пиринач не буде спреман. Када је пиринач скуван, додајте белу чоколаду и мешајте док не добијете уједначену смесу. Смесу сипајте у мање посуде и по жељи поспите циметом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.