Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Toskana pasta sa piletinom

Piletina Toskana je jedno od poznatijih italijanskih jela, a postoji nekoliko varijacija kako možete da je spremite. Jedna od njih je da meso samo prepečete ili da ga prvo ispohujete, pa tek onda da ga krčkate u neodoljivo ukusnom sosu.
Foto: Pixabay/one_for_the_road
Sastojci:
  • 300 grama makarona
  • 250 grama čeri paradajza
  • 350 grama pilećeg filea
  • 125 grama spanaća
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 200 mililitara pavlake za kuvanje
  • 125 grama sira
Priprema:

Iseckajte crni luk, pa ga propržite, a kada omekša dodajte mu i seckani beli luk. Kada je luk propržen dodajte meso isečeno na kockice i paradajz pire. Promešajte i kada se meso isprži dodajte pavlaku za kuvanje. Začinite, pa dodajte seckani čeri i spanać. Lepo promešajte. Kuvajte još malo, pa pred kraj dodajte rendani sir, a onda i makarone koje ste prethodno skuvali i procedili.

Prijatno!

Jednostavna ideja da lako kontrolišete težinu

Preuzmite android aplikaciju.