Piletina Toskana je jedno od poznatijih italijanskih jela, a postoji nekoliko varijacija kako možete da je spremite. Jedna od njih je da meso samo prepečete ili da ga prvo ispohujete, pa tek onda da ga krčkate u neodoljivo ukusnom sosu.
Sastojci:
- 300 grama makarona
- 250 grama čeri paradajza
- 350 grama pilećeg filea
- 125 grama spanaća
- 2 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica tucane paprike
- 200 mililitara pavlake za kuvanje
- 125 grama sira
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa ga propržite, a kada omekša dodajte mu i seckani beli luk. Kada je luk propržen dodajte meso isečeno na kockice i paradajz pire. Promešajte i kada se meso isprži dodajte pavlaku za kuvanje. Začinite, pa dodajte seckani čeri i spanać. Lepo promešajte. Kuvajte još malo, pa pred kraj dodajte rendani sir, a onda i makarone koje ste prethodno skuvali i procedili.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.