Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Torta sa borovnicama

Iako će ova torta ispasti veoma ukusna pripremljena sa smrznutim ili svežim voćem, ipak je bolje da koristite sveže voće kada ga već imamo na raspolaganju.
Foto: Pixabay/Biea

Ako ih koristite iz zamrzivača, prvo ih morate ocediti. Sveže borovnice stavite vrlo malo brašna da ostanu na površini kada se peku. Tortu možete čuvati do tri dana u poklopljenoj posudi.

Sastojci:
  • 8 kašika neslanog putera
  • 120 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice mlevenog cimeta
  • 1 mali limun
  • 150 grama šećera
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 2 velika jaja
  • 450 grama borovnica
  • 1 pakovanje maskarpone sira
  • par kašika namaza od limuna (džem)
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema:

Puter stavite u činiju i mikserom izmešajte, neka bude sobne temperature. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu za pečenje i obložite je papirom za pečenje. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, so i cimet i promešajte. Narendajte limunovu koricu i iscedite 1 kašičicu soka. Dodajte šećer u puter i mešajte mikserom nekoliko minuta, dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte limunovu koricu i sok i ekstrakt vanile, sada sve dodajte u mešavinu brašna i promešajte. Prebacite u posudu za pečenje i poravnajte. Borovnice stavite u činiju i dodajte malo limunovog soka i ostatak brašna i premažite borovnice. Prebacite ih u mešavinu za pečenje. Pecite oko 45 minuta. Ostavite da se hladi oko 10 minuta, odvojite tortu iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Napravite krem  od maskarpone sira i džema od limuna tako što ćete sve mikserom umutiti. Pospite šećerom u prahu, isecite tortu i u svaki komad dodajte po kašiku kreme. Tortu možete čuvati do tri dana u poklopljenoj posudi.

Prijatno!

Šta je falafel i kako ga napraviti kod kuće?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake