Iako će ova torta ispasti veoma ukusna pripremljena sa smrznutim ili svežim voćem, ipak je bolje da koristite sveže voće kada ga već imamo na raspolaganju.
Ako ih koristite iz zamrzivača, prvo ih morate ocediti. Sveže borovnice stavite vrlo malo brašna da ostanu na površini kada se peku. Tortu možete čuvati do tri dana u poklopljenoj posudi.
Sastojci:
- 8 kašika neslanog putera
- 120 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice mlevenog cimeta
- 1 mali limun
- 150 grama šećera
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- 2 velika jaja
- 450 grama borovnica
- 1 pakovanje maskarpone sira
- par kašika namaza od limuna (džem)
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Puter stavite u činiju i mikserom izmešajte, neka bude sobne temperature. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu za pečenje i obložite je papirom za pečenje. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, so i cimet i promešajte. Narendajte limunovu koricu i iscedite 1 kašičicu soka. Dodajte šećer u puter i mešajte mikserom nekoliko minuta, dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte limunovu koricu i sok i ekstrakt vanile, sada sve dodajte u mešavinu brašna i promešajte. Prebacite u posudu za pečenje i poravnajte. Borovnice stavite u činiju i dodajte malo limunovog soka i ostatak brašna i premažite borovnice. Prebacite ih u mešavinu za pečenje. Pecite oko 45 minuta. Ostavite da se hladi oko 10 minuta, odvojite tortu iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Napravite krem od maskarpone sira i džema od limuna tako što ćete sve mikserom umutiti. Pospite šećerom u prahu, isecite tortu i u svaki komad dodajte po kašiku kreme. Tortu možete čuvati do tri dana u poklopljenoj posudi.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.