Комбинација ораха и чоколаде мало кога може оставити равнодушним.

Састојци:
- 2 шоље ситно сецканих ораха
- 200 грама кекса
- 100 грама путера
- 80 грама сувог грожђа
- 4 кашичице шећера
- 100 милитара млека
- 100 грама чоколаде
- 40 милилитара слатке павлаке
Припрема:
Бисквит грубо изломите рукама у дубљу чинију, па додајте омекшали путер. Добро промешајте да се добро сједини, најбоље рукама. Додајте сецкане орахе и суво грожђе, па све поново сједините. Млеко мало загрејте, па му додајте шећер. У чинију са кексом и орасима постепено сипајте млеко, па све поново добро промешајте, тако да добијете компактну смесу. Округли калуп обложите папиром за печење, па у њега пренесите добијену смесу и лепо поравнајте. Слатку павлаку загрејте на умереној ватри, па пре него што проври додајте изломљену чоколаду и мешајте док се потпуно не истопи. Добијеном глазуром прелијте торту од ораха и бисквита и лепо загладите. По жељи торту украсите сецканим орасима. Када се глазура стегне, уклоните калуп и папир за печење и колач је спреман за сервирање.
Пријатно!
Kako do savršeno kremastog pirinča? Uživajte u laganom ručku
Преузмите андроид апликацију.