Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Торт са јабукама и павлаком

Не мора сваки десерт бити компликован и захтеван за припрему. Некада су најбоље ствари најједноставније, а такав је и овај брзи колач од јабука, пуног укуса, сочан и неодољив.
Фото: Pixabay/ congerdesign
Састојци:
  • 100 грама путера
  • 200 грама шећера
  • 2 јаја
  • 1 кашичица ваниле
  • 250 грама брашна
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • ¼ кашичице соли
  • 250 милилитра павлаке
  • 2 шоље нарезаних јабука (1 шоља = 250 мл)
За фил:
  • 150 грама смеђег шећера
  • 3 кашике растопљеног путера
  • 1 кашичица цимета
  • 80 грама сецканих ораха
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Премажите маслацем плех. Помешајте састојке за фил. Прво измиксајте путер и шећер у густу смесу и постепено додајте јаја, једно по једно. У другој посуди помешајте суве састојке, брашно, соду бикарбону, прашак за пециво и со. У мешавину јаја, шећера и путера наизменично додавати део сувих састојака па део креме. Нежно мешајте док се састојци не сједине. Додајте јабуке исецкане на коцкице и мешајте дрвеном кашиком. Сипати у припремљену посуду за печење, посути припремљеним филом и пећи 35-40 минута. Проверите чачкалицом да ли је колач готов. Пре сервирања торту можете посути шећером у праху, али није неопходно.

Пријатно!

Evo nekoliko saveta za lakše pražnjenje creva

Преузмите андроид апликацију.