Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Телећи гулаш

Телећи гулаш је једно од класичних јела која се дуго крчкају. Али, иако је припрема телећег гулаша нешто сложенија и захтева дужи боравак у кухињи, заузврат ћете добити осећај укуса и јело које можете без страха да једете неколико дана уз подгревање.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  •  1 велика главица црног лука
  • 1 чен белог лука
  • 1 килограм телетине или говедине
  • 1/2 кашичице кима
  • 2 кашике слатке паприке
  • 1 црвена свежа паприка
  • 1 зелена свежа паприка
  • 1 кутија парадајза (око 400 г)
  • 1,5 децилитар воде
  • 250 грама печурака
  • 150 грама киселе павлаке
  • бибер
  • вегета
  • со
Припрема:

Пропржите у дубљој шерпи ситно исецкан црни и бели лук. Додајте месо исечено на парчад и пржите га док не добије лепу боју. Затим додајте со, бибер, паприку и ким. Оставите да се све то кува 2 минута. На крају ставите паприке, парадајз, налијте водом или ако имате, супом, покријте и пеците у пећници око 2 сата, на температури од 150 степени. Пола сата пред крај кувања, додајте печурке.
Пред изношење на сто, проверите да ли је јело добро зачињено, а затим преко њега сипајте киселу павлаку. Служите га са куваним кромпиром или резанцима са маслацем и са зеленом салатом.

Пријатно!

Kako da odmrznete meso za svega 10 minuta bez upotrebe mikrotalasne

Преузмите андроид апликацију.