Телећи гулаш је једно од класичних јела која се дуго крчкају. Али, иако је припрема телећег гулаша нешто сложенија и захтева дужи боравак у кухињи, заузврат ћете добити осећај укуса и јело које можете без страха да једете неколико дана уз подгревање.
Састојци:
- 1 велика главица црног лука
- 1 чен белог лука
- 1 килограм телетине или говедине
- 1/2 кашичице кима
- 2 кашике слатке паприке
- 1 црвена свежа паприка
- 1 зелена свежа паприка
- 1 кутија парадајза (око 400 г)
- 1,5 децилитар воде
- 250 грама печурака
- 150 грама киселе павлаке
- бибер
- вегета
- со
Припрема:
Пропржите у дубљој шерпи ситно исецкан црни и бели лук. Додајте месо исечено на парчад и пржите га док не добије лепу боју. Затим додајте со, бибер, паприку и ким. Оставите да се све то кува 2 минута. На крају ставите паприке, парадајз, налијте водом или ако имате, супом, покријте и пеците у пећници око 2 сата, на температури од 150 степени. Пола сата пред крај кувања, додајте печурке.
Пред изношење на сто, проверите да ли је јело добро зачињено, а затим преко њега сипајте киселу павлаку. Служите га са куваним кромпиром или резанцима са маслацем и са зеленом салатом.
Пријатно!
Kako da odmrznete meso za svega 10 minuta bez upotrebe mikrotalasne
Преузмите андроид апликацију.