Nešto malo drugačije ćuftice od onih na koje smo navikli. Ako želite da dobijete slične onimim ćufticama iz Ikee, obavezno dodajte muškatni oraščić, on će im dati poseban ukus.
Sastojci:
Za ćufte:
- 500 grama mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so i biber
- pola kašičice muškatnog oraščića
- 1 jaje
- malo prezle da umesite ćuftice, kako bi bile kompaktne
Za sos:
- ulje ili puter od pečenja
- 2 kašike brašna
- 300 – 500 mililitara juneće supe
- 200 mililitara pavlake za kuvanje
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika vorčester sosa
- so
Priprema:
Iseckati crni luk, izgnječiti beli i dodati mesu. Dodati i jaje, so, biber, muškatni oraščić, malo hlebnih mrvica pa sve zaajedno umesiti. Oblikovati vlažnim rukama ćuftice i peći na srednjoj vatri. Na masnoći koja je preostala od ćuftica propržiti brašno nekoliko minuta. Naliti supe i neutralnu pavlaku. A zatim dodajte i senf i vorčester sos. Gustinu regulišite dodavanjem supe, zavisno da li volite redje ili gušće. Kada završite sos, dodajte u njega ćuftice i prokrčkajte još 5 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.