Supa od spanaća bogata vitaminima i antioksidansima.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 800 mililitara pilećeg ili povrtnog temeljca
- oko kilogram svežeg spanaća ili približno smrznutog
- 1 krompir, oljušten i iseckan
- so
- biber
- 1 kašičica kima ili drugog začina po izboru
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk i pržite 5 minuta ili dok ne porumeni. Zalijte temeljcem, dodajte krompir i spanać i sačekajte da provri. Možete koristiti i 800 ml vode umesto temeljca. Smanjite temperaturu i kuvajte 10 do 15 minuta, ili dok krompir ne omekša, pa sklonite sa šporeta i ostavite da se malo oһladi. Koristite ručni blender da napravite glatku smesu ili sipajte u električni blender i uradite isto. Vratite u šerpu, začinite i ponovo zagrejte supu. Ovaj recept je samo jedna od mogućih varijacija, a u ovu smesu možete dodati šargarepu, celer, karanfilić, muškatni oraščić ili druge sastojke, poput govedine.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.