Потпуно другачија штрудла необичног укуса.
Састојци:
- 3 јаја
- 600 грама шећера
- 400 милилитара млека
- 800 грама брашна
- 40 грама свежег квасца
- 200 грама масти
- 250 милилитара млаке воде
- 15 грама соли
- арома ваниле
- 200 грама ораха
- 200 грама рогача
Припрема:
У 200 милилитара млаког млека ставите измрвљени квасац и кашику шећера да квасац проради. У чинију ставите брашно, у средини направите рупу и додајте јаја, 150 г шећера, квасац, топлу воду и маст. Замесити глатко тесто и оставити да нарасте. Затим га померите и поделите на 3 дела. У орахе и рогач сипајте 150 грама шећера и додајте преостало врело млеко. По жељи у фил додати цимет и ванилију. Сваку разваљану јуфку премазати филовима. Штрудле ставите у плех, премажите јајетом и оставите још сат времена да се дижу. Штрудле пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 50 минута. Поспите прах шећером и послужите!
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.