У овом рецепту, ароматични празилук се састаје са зачињеном горгонзолом и кремастим маскарпонеом да би се направио диван сос који се може направити за само 20 минута.
Састојци:
- 1 штап празилука
- 100 грама горгонзоле
- 2 кашике маслиновог
- уља
- со
- 250 грама шпагета (или друге тестенине)
- 100 грама маскарпонеа
- 50 грама пармезана
- мушкатни орашчић
- бибер
Припрема:
Прокувајте велику количину воде. У међувремену празилук исеците на колутове, а затим га оперите. Нарежите горгонзолу на коцкице и оставите са стране. У тигању загрејте маслиново уље и на средњој ватри динстајте благо посољени празилук око 10 минута. Воду доста посолите и у њој скувајте тестенину. Празилуку у тигању додајте маскарпоне и горгонзолу. Нарендајте пармезан и мало мускатног орашчића. Оцедите тестенину и сакупите воду. Сада прелијте сос од сира са мало воде за тестенине док не добијете кремасти сос. Посолите и побиберите. Послужите сос са тестенином и још мало пармезана.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.