Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Шпегете са празилуком

У овом рецепту, ароматични празилук се састаје са зачињеном горгонзолом и кремастим маскарпонеом да би се направио диван сос који се може направити за само 20 минута.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt
Састојци:
  • 1 штап празилука
  • 100 грама горгонзоле
  • 2 кашике маслиновог
  • уља
  • со
  • 250 грама шпагета (или друге тестенине)
  • 100 грама маскарпонеа
  • 50 грама пармезана
  • мушкатни орашчић
  • бибер
Припрема:

Прокувајте велику количину воде. У међувремену празилук исеците на колутове, а затим га оперите. Нарежите горгонзолу на коцкице и оставите са стране. У тигању загрејте маслиново уље и на средњој ватри динстајте благо посољени празилук око 10 минута. Воду доста посолите и у њој скувајте тестенину. Празилуку у тигању додајте маскарпоне и горгонзолу. Нарендајте пармезан и мало мускатног орашчића. Оцедите тестенину и сакупите воду. Сада прелијте сос од сира са мало воде за тестенине док не добијете кремасти сос. Посолите и побиберите. Послужите сос са тестенином и још мало пармезана.

Пријатно!

Zašto neke vrste ribe nikako ne treba jesti često?

Преузмите андроид апликацију.