Једноставне пржене грицкалице које је лако направити.

Састојци:
- 100 грама путера
- 40 милилитара уља
- 1 главица црног лука
- 120 грама шунке
- 100 грама брашна
- 1 литар млека
- со
- мушкатни орашчић
- бибер
- 2 тврдо кувана јаја
- презле
- 3 јаја
- уље за пржење
Припрема:
У шерпу ставити путер и уље и када се истопи додати сецкани црни лук. Пустите да се крчка док не почне да порумени и додајте сецкану шунку. После 2 минута додати брашно и мешати жицом. Додајте млеко и добро промешајте да нема грудвица. Зачините сољу, бибером и мушкатним орашчићем и мешајте 5 минута. Склонити шерпу са рингле и додати изрендана тврдо кувана јаја, поново измешати да се добро сједини. Смесу сипајте у калуп, прекријте провидном фолијом да се не направи корица и оставите да се охлади, прво на собној температури, а затим у фрижидер док се не охлади (боље преко ноћи или најмање 8 сати). По истеку времена кашиком узети део теста, уваљати у презле и обликовати крокет, пропасирати кроз умућена јаја, па поново кроз презле. На загрејаном уљу пржите крокете до златно смеђе боје.
Пријатно!
Hrana koja liči na ljudske organe – 9 namirnica pomaže više od suplemenata
Преузмите андроид апликацију.