Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Спанаћ са њокама и моцарелом у кремастом сосу

Њоке од кромпира можете да припремате на безброј начина, а ми вам предлажемо овај рецепт који је проверено укусан и ароматичан.
Фото: Pixabay/JCdesignproduction
Састојци:
  • 300 грама очишћеног спанаћа
  • 80 грама маслаца
  • 2 кашике брашна
  • 2 већа чена белог лука
  • 600 милилитара млека
  • 500 грама њока
  • 180 грама киселе павлаке
  • 80 грама качкаваља
  • бибер и со
  • 125 грама мини моцареле
  • 100 грама сланине
Припрема:

Спанаћ ставити у проврелу воду и бланширати га два минута. Решеткастом кашиком га одмах пребацити у посуду са хладном водом. Добро га рукама исцедити и ситно исецкати. Бели лук исецкати ситно. Качкаваљ крупно нарендати.
Маслац исецкати иставити у посуду која ће ићи у рерну (најбоље би било да буде посуда са нелепљивим дном) и на средњој температури га отопити. Преко отопљеног маслаца посути брашно и варјачом га добро сјединити са масноћом да нема грудвица. Сипати млеко собне температуре, промешати и додати киселу павлаку, која је претходно виљушком умућена. Све добро сјединити и додати исецкани спанаћ и бели лук. Промешати па убацити њоке. Посути млевеним бибером по укусу. Благо промешати и крчкати два минута.
Рерну укључити да се загреје на 200 степени. У кремасту смесу са спанаћем убацити изрендани качкаваљ, промешати и склонити са ватре. Поређати по површини сланину и мини моцарелу. Ставити у рерну на 20 минута.

Пријатно!

Recept dana: Spanać sa belim lukom na mleku

Преузмите андроид апликацију.