Њоке од кромпира можете да припремате на безброј начина, а ми вам предлажемо овај рецепт који је проверено укусан и ароматичан.
Састојци:
- 300 грама очишћеног спанаћа
- 80 грама маслаца
- 2 кашике брашна
- 2 већа чена белог лука
- 600 милилитара млека
- 500 грама њока
- 180 грама киселе павлаке
- 80 грама качкаваља
- бибер и со
- 125 грама мини моцареле
- 100 грама сланине
Припрема:
Спанаћ ставити у проврелу воду и бланширати га два минута. Решеткастом кашиком га одмах пребацити у посуду са хладном водом. Добро га рукама исцедити и ситно исецкати. Бели лук исецкати ситно. Качкаваљ крупно нарендати.
Маслац исецкати иставити у посуду која ће ићи у рерну (најбоље би било да буде посуда са нелепљивим дном) и на средњој температури га отопити. Преко отопљеног маслаца посути брашно и варјачом га добро сјединити са масноћом да нема грудвица. Сипати млеко собне температуре, промешати и додати киселу павлаку, која је претходно виљушком умућена. Све добро сјединити и додати исецкани спанаћ и бели лук. Промешати па убацити њоке. Посути млевеним бибером по укусу. Благо промешати и крчкати два минута.
Рерну укључити да се загреје на 200 степени. У кремасту смесу са спанаћем убацити изрендани качкаваљ, промешати и склонити са ватре. Поређати по површини сланину и мини моцарелу. Ставити у рерну на 20 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.