Špagete Bolonjeze su dobile ime po stilu kuvanja u Bolonji, Italiji. Bolonjeze sos je gust i mesnat, natopljen mlevenim lukom, šargarepom i sosom od paradajza. Zaista je neverovatan i veoma ga je lako pripremiti u kućnim uslovima. Naime, glavni sastojci su paradajz, zdravo povrće, začinsko bilje i domaće meso.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 češanj belog luka
- 500 grama mlevenog mesa
- 90 grama iseckanih šampinjona
- origano
- konzerva paradajz sosa
- so, biber
- pakovanje špageta
Priprema:
Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i origano i pržite još nekoliko minuta. Umešajte paradajz sos, mleveno meso, začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata. U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili. Poslužite u vrućim činijama i pospite parmezanom i uživajte!
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.