Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Špagete bolonjeze

Špagete Bolonjeze su dobile ime po stilu kuvanja u Bolonji, Italiji. Bolonjeze sos je gust i mesnat, natopljen mlevenim lukom, šargarepom i sosom od paradajza. Zaista je neverovatan i veoma ga je lako pripremiti u kućnim uslovima. Naime, glavni sastojci su paradajz, zdravo povrće, začinsko bilje i domaće meso.
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt
Sastojci:
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 češanj belog luka
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 90 grama iseckanih šampinjona
  • origano
  • konzerva paradajz sosa
  • so, biber
  • pakovanje špageta
Priprema:

Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i origano i pržite još nekoliko minuta. Umešajte paradajz sos, mleveno meso, začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata. U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili. Poslužite u vrućim činijama i pospite parmezanom i uživajte!

Prijatno!

Recept dana: Pasta karbonara

Preuzmite android aplikaciju.