Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Шпагете болоњезе

Шпагете Болоњезe су добиле име по стилу кувања у Болоњи, Италији. Болоњезe сос је густ и меснат, натопљен млевеним луком, шаргарепом и сосом од парадајза. Заиста је невероватан и веома га је лако припремити у кућним условима. Наиме, главни састојци су парадајз, здраво поврће, зачинско биље и домаће месо.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt
Састојци:
  • 1 главица црног лука
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 чешањ белог лука
  • 500 грама млевеног меса
  • 90 грама исецканих шампињона
  • oригано
  • конзерва парадајз соса
  • со, бибер
  • паковање шпагета
Припрема:

Ставите лук и уље у велики тигањ и пржите на прилично јакој ватри 3-4 минута. Додајте бели лук и пржите док састојци не порумене. Додајте печурке и оригано и пржите још неколико минута. Умешајте парадајз сос, млевено месо, зачине. Сачекајте да прокључа, а затим смањите температуру. Поклопите и проверавајте, повремено мешајући наредних пола сата. У међувремену, скувајте шпагете у великој шерпи кључале, слане воде. Добро оцедите, исперите врелом водом, вратите их у шерпу и додајте кашичицу маслиновог уља. Затим додајте сос који сте претходно направили. Послужите у врућим чинијама и поспите пармезаном и уживајте!

Пријатно!

Recept dana: Pasta karbonara

Преузмите андроид апликацију.