Bilo da dolazi u obliku pečenja, u tortilji, u ukusnom sosu sa testeninom ili pire krompirom, ili u zdravoj verziji sa pirinčem – pileća prsa su ručak sa kojim ne možete pogrešiti.
Sastojci:
- pileća prsa
- 50 grama svežeg spanaća
- 50 grama rikota sira
- 100 grama rendane gaude
- so
- biber
- beli luk u prahu
- maslinovo ulje
Priprema:
Sitno iseckani spanać prodinstajte na malo maslinovog ulja. Posle tri minuta dodajte rikota sir i začine. Ostavite smesu da se malo ohladi. Isecite proreze na rastojanju oko jedan centimetar duž cele polovine pilećih prsa, pazeći da ne isečete meso do kraja. Da biste lakše sekli piletinu, možete je postaviti između dve drvene drške i rezati dok nož ne dodirne dršku, tako da dno piletine ostane u jednom komadu. Isečenu piletinu poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, pa u svaki rov dodajte mešavinu rikote i spanaća. Premazati maslinovim uljem, obilno pokriti rendanim sirom i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Poslužite toplo uz omiljeni prilog.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.