Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Sočna pečena piletina

Da biste pripremili sočnu i mirisnu piletinu punog ukusa, ne treba vam previše truda ni sastojaka, samo malo strpljenja da se začini i meso ne bi povezali u frižideru. Nakon mariniranja meso se peče u rerni, a kao prilog možete poslužiti omiljenu salatu, pire krompir ili karfiol ili bilo koji drugi prilog po želji. Da bi meso bilo ukusno, pre dodavanja začina prebrišite ga papirnim ubrusima kako biste uklonili višak vlage i lakše dobili hrskavu koricu.
Foto: Pixabay/Zozz_
Sastojci:
  • 8 pilećih bataka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica morske soli
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 i ½ kašičice dimljene paprike
  • ¼ kašičice čilija u prahu
  • 1 kašičica luka u prahu
Priprema:

Pomešajte začine u činiji. Osušite batake papirnim ubrusima. Stavite ih u plastičnu kesu koja se može zatvoriti, pa prelijte uljem i dodajte začine, pa zatvorite kesu i trljajte dok se meso ne obloži. Ostavite u frižideru tri sata, pa izvadite pola sata pre pečenja. Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Obložite pleh papirom za pečenje i nauljite ga. Stavite meso na lim za pečenje. Tepsiju sa mesom stavite u zagrejanu rernu i pecite 40-45 minuta (ili duže, u zavisnosti od debljine) ili dok unutrašnja temperatura ne bude 74 stepena ili više, što se proverava termometrom.

Prijatno!

Napravite čips u mikrotalasnoj za samo 5 minuta!

Preuzmite android aplikaciju.