Uživajte u neponovljivom ukusu čokolade i kikirikija.
Sastojci:
- 9 belanaca
- 18 kašika šećera u prahu
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika pečenog, neslanog, mlevenog kikirikija
- 3 kašike ulja
Za fil:
- 9 žumanaca
- 400 grama šećera u prahu
- 250 grama margarina
- 200 grama čokolade za kuvanje
- 100 mililitra vode
- 300 grama pečenog, neslanog, mlevenog kikirikija
Za glazuru:
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 10 kašika mleka
- 6 kašika šećera u prahu
- 50 grama margarina
Priprema:
3 belanca umutiti sa 6 kašika šećera u prahu, dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa, 1 kašičicu praška za pecivo, 6 kašika mlevenog kikirikija i 1 kašika ulja. Sve dobro umutiti, sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 150 stepeni. Tako ispeći 3 kore. 9 žumanaca umutiti sa 200 grama šećera u prahu i mutiti na pari. Umutiti margarin. U posebnoj posudi skuvati 200 grama čokolade, 100 mililitra vode, 200 grama šećera u prahu. Dobro ohlađene mase spojiti i dodati 300 grama mlevenog kikirikija. Sve dobro promešati da se masa homogenizuje i filovati tortu. Premazati celu tortu filom, preliti je glazurom od čokolade i ukrasiti mlevenim kikirikijem.
Prijatno!
Žitarica koja ima brojne blagodeti po zdravlje: Evo zbog čega treba da je jedete što češće
Preuzmite android aplikaciju.