Ах, те дивне кашике снега у густом, жутом, мирисном крему, тако аустријском и тако нашем!

Састојци:
- 5 јаја
- 1 литар млека
- 100 грама шећера
- 1 кашичица екстракта ваниле прстохват соли
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. Млеко измерите и ставите да се кува на тихој ватри док не проври. Додајте екстракт ваниле. Беланца мало посолите и умешајте у снег са две кашике шећера (одузмите од укупног шећера). Измиксајте жуманца са остатком шећера. У кипуће млеко ставите кашику снега, окрените их кашиком и вадите шупљикавом кашиком. Млеко склоните са рингле и у умућена жуманца додајте неколико кашика врелог млека, па полако сипајте умућена жуманца у млеко уз стално мешање. Вратите на ватру и кувајте, мешајући, док се крема лепо не згусне. У чинију или тањир ставите мало куваног крема, додајте неколико кашика снега и послужите. Или кувану крему прелијте преко кашика уклоњеног снега, па извадите у мање чиније и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.