Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica od detinjstva, ali ono što mnogi ne znaju je da se ovaj popularni proizvod može napraviti kod kuće u zdravoj verziji.
Sastojci:
- dva belanca
- jedna kašičica putera od kikirikija
- 40 grama kikirikija
Priprema:
Prvo, iseckajte kikiriki. Poželjno je da je kikiriki blanširan i neslan, ali možete koristiti i suvo prženi kikiriki bez soli. Zatim umutite belanca u čvrst sneg, pa pomešajte sa puterom od kikirikija i dodajte seckani kikiriki. Možete dodati so u smešu. Formirajte uz pomoć kašika formirala smokije, a zatim ih ređala na pleh obložen papirom za pečenje. Smesu možete staviti u običnu kesu, držati vrh i zatim istisnuti željeni oblik. Na kraju, smoki treba peći 30 minuta na 160 stepeni.
Prijatno!
Žitarica koja igra ključnu ulogu u načinu ishrane Jelene Đoković
Preuzmite android aplikaciju.