Sladoled je svakako omiljena letnja hrana, a ako vam je toliko vruće da ne želite ni u prodavnicu, ovu osvežavajuću poslasticu lako možete napraviti i sami.
Sastojci:
- 500 grama grčkog jogurta
- 50 grama borovnica
- 50 grama maline
- 50 grama kupina
- med ili zaslađivač po želji
- malo ekstrakta vanile
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte sve sastojke. Voće možete pažljivo umešati na kraju, a možete i izgnječiti u pire i umešati da dobijete ružičasti sladoled. Kalup po izboru, pleh za mafine, pleh za hleb ili manji kvadratni pleh, prekrijte providnom folijom i ravnomerno sipajte smesu, prekrijte folijom i zamrznite 35-45 minuta. Ako želite, možete posipati granolu, komadiće čokolade ili više voća pre nego što pokrijete folijom- Izvadite sladoled iz zamrzivača, smeša će i dalje biti dovoljno mekana da kroz foliju probode štapiće sladoleda, štapiće za ražnjić ili čak slamke i vratite je u zamrzivač na tri sata. Izvadite iz zamrzivača i uklonite foliju. Ako ste radili u posudi za hleb, jednostavno narežite sladoled i to je to – možete uživati u ukusnom domaćem voćnom sladoledu. Samo vadite sladoled iz kalupa za mafine jedan po jedan.
Preuzmite android aplikaciju.