Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Sicilijanski kanoli

Recept za čuvenu sicilijansku poslasticu.
Foto: Pixabay/Michelle_Raponi
Sastojci:
  • 250 grama mekog brašna
  • 15 grama šećera
  • 1 kesica limunovog šećera
  • prstohvat soli
  • 25 grama omekšanog putera
  • 1 jaje
  • 35 mililitra limunovog soka
  • 35 mililitra vode
  • 1/2 litar ulja za prženje
Za punjenje:
  • 500 grama maskarpone sira
  • 100 grama šećera u prahu
  • 2 kesice limunovog šećera
  • 200 mililitra slatke pavlake
Priprema:

Dlanovima pomešajte brašno, so, šećer i omekšali puter. Dodajte jaje, limunov sok i vodu i mesite testo oko pet minuta dok ne postane glatko. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru sat vremena. Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi veoma tanko, na debljinu jednog milimetra. Isecite krugove prečnika oko sedam centimetara. Pripremite valjke za kanoli ili ih napravite od aluminijumske folije. Oko svakog valjka umotajte krug testa, a krajeve dobro učvrstite sa malo vode. Ostatak testa zamesite i ponavljajte postupak dok se sve ne potroši. Zagrejte ulje u plitkom tiganju. Smanjite toplotu na srednju. Stavite kanole zajedno sa valjkom u ulje i pržite tri do četiri minuta, često okrećući. Pažljivo ih izvadite iz ulja, ocedite višak masnoće na papirni ubrus i ostavite da se ohlade. Pažljivo izvucite valjak. Za kremu u maskarpone dodajte limun šećer i šećer u prahu, pa izmiksajte mikserom. Zatim u kremu od maskarpone sira dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku i sve izmešajte. Napunite kanole kremom od maskarponea i poslužite.

Prijatno!

Ove namirnice često jedemo, a one izazivaju upale u organizmu!

Preuzmite android aplikaciju.