Зачињене кришке кромпира су добра ужина, или сервиране са неким сосом или као додатак месу, риби или поврћу.
Своју хрскавост дугују презлама, а слаткоћу зачинима, које по жељи можете прилагодити свом укусу.
Да би се равномерно испекли, исећи их на кришке једнаке величине. Можете их послужити са сосом од јогурта и свежим зачинским биљем или парадајз сосом и вашим омиљеним пивом.
Састојци:
- 1 килограм брашнастог кромпира
- 2 кашике сунцокретовог уља
- 2 кашике презле
- 1 кашичица млевене слатке паприке
- 1 кашичица сушеног тимијана
- 1 прстохват кајенског бибера
- 1 прстохват чилија
Припрема:
Кромпир очистите, осушите упијајућим папиром и исеците по дужини на осмине. Ставите их у чинију, науљите и промешајте. Помешајте презле и зачине у пластичној кеси, додајте кришке кромпира и протресите да се равномерно обложе. Покријте плех папиром за печење, на њега ставите кромпир и пеците 35-40 минута на 200 степени Целзијуса док не порумене и не постану хрскави.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.