Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Савршени печени кромпир

Зачињене кришке кромпира су добра ужина, или сервиране са неким сосом или као додатак месу, риби или поврћу.
Фото: Pixabay/RitaE

Своју хрскавост дугују презлама, а слаткоћу зачинима, које по жељи можете прилагодити свом укусу.

Да би се равномерно испекли, исећи их на кришке једнаке величине. Можете их послужити са сосом од јогурта и свежим зачинским биљем или парадајз сосом и вашим омиљеним пивом.

Састојци:
  • 1 килограм брашнастог кромпира
  • 2 кашике сунцокретовог уља
  • 2 кашике презле
  • 1 кашичица млевене слатке паприке
  • 1 кашичица сушеног тимијана
  • 1 прстохват кајенског бибера
  • 1 прстохват чилија
Припрема:

Кромпир очистите, осушите упијајућим папиром и исеците по дужини на осмине. Ставите их у чинију, науљите и промешајте. Помешајте презле и зачине у пластичној кеси, додајте кришке кромпира и протресите да се равномерно обложе. Покријте плех папиром за печење, на њега ставите кромпир и пеците 35-40 минута на 200 степени Целзијуса док не порумене и не постану хрскави.

Пријатно!

Da li je dobro držati krompir u vodi pre kuvanja i pečenja?

 

Преузмите андроид апликацију.