Рецепт за салату коју ће љубитељи тиквица често правити.
Састојци:
- 2 тиквице средње величине
- 5 чена белог лука
- со
- бибер
- сирће
- уље
- прстохват зачина
Припрема:
Тиквице огулити и исећи на коцкице, посолити и оставити да се оцеде неколико минута, па их оцедити. У тигању на умереној температури загрејте неколико капи уља и додајте исецкане тиквице. Покријте и оставите да се тиквице крчкају. Повремено мешајте. Тиквице треба да омекшају без распадања. Након што омекшају, поново их процедити од воде коју су пустили током динстања. Бели лук ситно исецкати и ставити у тиквице, додати пола кашичице уља и мало сирћета. Посолите, побиберите, додајте прстохват зачина и све добро промешајте. Оставите салату од тиквица да се охлади на собној температури и ставите у фрижидер. Послужите хладно.
Пријатно!
Urme – „hleb pustinje“ ili „plod bogova“, najzdravije voće na planeti
Преузмите андроид апликацију.