Recept za salatu koju će ljubitelji tikvica često praviti.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 5 čena belog luka
- so
- biber
- sirće
- ulje
- prstohvat začina
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na kockice, posoliti i ostaviti da se ocede nekoliko minuta, pa ih ocediti. U tiganju na umerenoj temperaturi zagrejte nekoliko kapi ulja i dodajte iseckane tikvice. Pokrijte i ostavite da se tikvice krčkaju. Povremeno mešajte. Tikvice treba da omekšaju bez raspadanja. Nakon što omekšaju, ponovo ih procediti od vode koju su pustili tokom dinstanja. Beli luk sitno iseckati i staviti u tikvice, dodati pola kašičice ulja i malo sirćeta. Posolite, pobiberite, dodajte prstohvat začina i sve dobro promešajte. Ostavite salatu od tikvica da se ohladi na sobnoj temperaturi i stavite u frižider. Poslužite hladno.
Prijatno!
Urme – „hleb pustinje“ ili „plod bogova“, najzdravije voće na planeti
Preuzmite android aplikaciju.