Znamo svi koja salata je kraljica praznične trpeze. Naravno, ruska salata. Kao takva savršeno se slaže uz svako jelo , a može da se prema potrebi jede i sama, kao što bi neki rekli da se degustira uz dobar praznični film ili seriju.
- 500 grama krompira
- 500 grama šargarepe
- 250 grama graška
- 3-4 jaja
- 300 grama šunke
- 350 grama kiselih krastavčića
- 600 grama majoneza, po potrebi možete i više
Priprema:
Krompir u ljusci skuvati u slanoj vodi. Šargarepu oguliti i očistiti, kuvati takođe u slanoj vodi, zasebno od krompira. Odvojeno skuvati i grašak. Skuvati i jaja, tako da budu tvrđa, preporuka kuvanja jaja u ključaloj vodi je 12 minuta. Kada sve skuvate ostaviti da se ohladi. Pripremite jednu veću posudu gde želite da poslužite vašu rusku salatu. Oguliti krompir i ostaviti za kraj. Prvo uzeti i iseckati šargarepu na sitne kockice, pa potom sve ostalo, iseckano odložiti u posudu. Sipati sav majonez u posudu i sve dobro izmešati. Na kraju dodati iseckan krompir, i lagano promešati. Čuvati u frižideru, poklopljeno sa folijom.
Prijatno!
Nutricionista Ana Ivaškevič savetuje: Kako izgubiti težinu na popularnim mono dijetama
Preuzmite android aplikaciju.