Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ручак за 310 динара

Једе вам се нешто на кашику, али не желите да проведете целу вечност испред шпорета. А и у ово доба кризе желите и мало да уштедите, а да ипак једете здраво. Зато нам је овај рецепт запао за око.
Фото: Pixabay/Foto-Rabe
Састојци за чорбицу од сочива:
  • 400 грама кромпира
  • 400 милилтара пасираног парадајза
  • 200 грама сувог зеленог сочива
  • 3 шаргарепе
  • 2 кашике концентрата парадајза
  • 1 литар воде
  • 1 коцка поврћа
  • 1 лук
  • 2-3 чена белог лука
  • ½ кашичице димљене паприке
  • со и бибер по жељи
 Припрема:

Очистите и исеците лук и бели лук на мање комаде. Шаргарепу исећи на мање комаде. Лук и шаргарепу пропржите на мало биљног уља у великој шерпи док не омекшају. Додајте бели лук и све заједно пржите још пола минута. Додајте концентрат парадајза и динстајте око два до три минута. Залијте коцком поврћа коју сте растворили у литру обичне воде. У шерпу додајте очишћен кромпир исечен на коцкице величине око једног центиметра. Додајте пасирани парадајз и суво сочиво. Све зачините димљеном паприком, сољу и бибером.Поклопите шерпу и оставите да се чорба кува на ниској температури око 40 минута, односно док се сочиво потпуно не скува. Врућу чорбицу послужите са парчетом хлеба.

Пријатно!

Kako do proteina ako ste vegani?

Преузмите андроид апликацију.