Једе вам се нешто на кашику, али не желите да проведете целу вечност испред шпорета. А и у ово доба кризе желите и мало да уштедите, а да ипак једете здраво. Зато нам је овај рецепт запао за око.
Састојци за чорбицу од сочива:
- 400 грама кромпира
- 400 милилтара пасираног парадајза
- 200 грама сувог зеленог сочива
- 3 шаргарепе
- 2 кашике концентрата парадајза
- 1 литар воде
- 1 коцка поврћа
- 1 лук
- 2-3 чена белог лука
- ½ кашичице димљене паприке
- со и бибер по жељи
Припрема:
Очистите и исеците лук и бели лук на мање комаде. Шаргарепу исећи на мање комаде. Лук и шаргарепу пропржите на мало биљног уља у великој шерпи док не омекшају. Додајте бели лук и све заједно пржите још пола минута. Додајте концентрат парадајза и динстајте око два до три минута. Залијте коцком поврћа коју сте растворили у литру обичне воде. У шерпу додајте очишћен кромпир исечен на коцкице величине око једног центиметра. Додајте пасирани парадајз и суво сочиво. Све зачините димљеном паприком, сољу и бибером.Поклопите шерпу и оставите да се чорба кува на ниској температури око 40 минута, односно док се сочиво потпуно не скува. Врућу чорбицу послужите са парчетом хлеба.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.