Rolovano svinjsko meso je savršen ručak kada želite da vam trpeza izgleda svečanije. Lako se i brzo pravi i pravi je užitak za sve ukućane.
Sastojci:
- 2 kilograma svinjskog buta
- 400 grama dimljene slanine
- 400 grama kačkavalja u listovima
- senf
- vegeta, so i biber po ukusu
Priprema:
Svinjski but dobro izlupajte i istanjite čekićem za meso. Posolite, pobiberite i premažite but senfom. Slaninu isecite na duže listove i kratko ih propržite u tiganju. Proprženu slaninu poređajte po rastanjenom butu. Kačkavalj poređajte preko slanine i pažljivo urolajte meso. Krajeve rolata zatvorite štapićima za ražnjiće, a srednji deo uvežite kanapom. Rolat umotajte u aluminijumsku foliju i pecite na 150 stepeni oko 3 sata. Nakon dva sata pečenja, pažljivo skinite foliju i rolovani but prelijte softom koje je meso pustilo. Vratite meso u rernu i pecite dok ne dobije zlatno žutu boju uz povremeno prelivanje softom iz tepsije. Servirati uz pire krompir.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.