Сезона јагода је почела, а са тим и многи људи припремају укусне и освежавајуће десерте са овим воћем. Поред тога, ако волите кокос, овај рецепт ће бити идеална комбинација.

Састојци:
- 100 грама брашна
- 150 грама шећера
- 100 грама кокоса
- две кашике гриза
- пет јаја
- четири кашике воде
- једна кесица прашка за пециво
- прстохват соли
Састојци који ће вам бити потребни за крему су:
- 250 грама свежих јагода
- 250 грама џема од јагода
- 200 грама крем сира
- 100 грама шећера у праху
- 200 милилитара шлага
- једна кашичица екстракта ваниле
- 50 грама кокоса за посипање ролница
Припрема:
За почетак, одвојите беланца од жуманаца, затим умутите беланца док се не формирају чврсти врхови и оставите са стране. Затим умутите жуманца са шећером и четири кашике топле воде док не добијете кремасту текстуру.
У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, со, кукурузни скроб и кокос, па постепено додајте смеси са жуманцима и умутите миксером. Кашиком додајте беланца, а затим целу смесу распоредите на плех обложен папиром за печење.
Пеците бисквит у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 10 до 15 минута.
Док се кора пече, навлажите чисту крпу и по њој распоредите 50 грама кокоса. Када се бисквит испече, горњи део ставите на крпу и нежно одлепите папир за печење и увијте га у ролну. Оставите бисквит да се охлади и почните са припремом креме.
Умутите шлаг док не добијете чврст крем, затим додајте крем сир, шећер у праху и екстракт ваниле и мутите док не добијете уједначену смесу.
Премажите охлађени бисквит и прво премажите џемом од јагода. Затим премажите бели крем, остављајући мањи део за премазивање ролница. Поређајте исечене јагоде на бисквит и увијте. Прекријте га остатком белог крема.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.