Jednostavni sastojci i lagana i brza priprema rezultiraće osvežavajućim rolatom. Pripremite se da svi traže parče više.
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 250 grama šećera
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 grama brašna
- šećer u prahu
Sastojci za krema:
- 250 grama šećera
- 250 grama krem sira
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 300 grama jagoda
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. U činiji umutite jaja. Dodajte šećer i ponovo mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile. Dodajte brašno i mešajte drvenom kašikom dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete jednoličnu smesu. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 10 do 15 minuta. Kuhinjsku radnu ploču raširite kuhinjskom krpom ili peškirom i pospite je šećerom u prahu. Kada je kora gotova, okrenite je na krpu i podignite da se kora zaroluje. Stavite u frižider na 20 do 30 minuta.
U činiji pomešajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Ostavite kremu na stranu. Izvadite koru na radnu površinu i odmotajte je. Po koru ravnomerno rasporedite smesu od krem sira, a zatim preko stavite seckane jagode. Koru čvrsto urolati. Odozgo posuti šećerom u prahu. Čuvajte u frižideru pre serviranja.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.