Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Rolat sa jagodama

Stigle su nam prve jagode. Obradujte svoju porodicu ovim jednostavnim rolatom. Lako se pravi, a vole ga i deca i odrasli.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:

Za patišpanj:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera

Fil:

  •  3 decilitra slatke pavlake
  • 400 grama jagoda
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca. U žumanca dodajte šećer i promešajte. U drugoj posudi napraviti sneg od belanaca. U smesu sa žumancima i šećerom naizmenično dodajte kašiku brašna i belanaca, pa lagano umešajte u smesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i belanca. Plitki pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u tepsiju i lagano je rasporedite. Pecite najviše 10 minuta. Kada je površina testa zlatna, testo je spremno. Čim izvadite testo iz rerne, prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu, strana sa papirom mora da bude okrenuta nagore. Papir za pečenje navlažite vodom, jer ćete ga tako lakše ukloniti iz testa. Zatim umotajte testo u krpu i ostavite da se malo ohladi. Operite, očistite i isecite jagode na komade. Slatku pavlaku umutiti mikserom. Ohlađeno testo odmotajte, premažite ga šlagom na koji ćete slagati isečene jagode i ponovo urolati. Gotov rolat po želji možete posuti šećerom u prahu ili ukrasiti šlagom.

Prijatno!

Kako da povećate unos proteina u organizam?

Preuzmite android aplikaciju.