Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рижото са тиквицама

Искористите последње тренутке сезоне тиквица и припремите укусан рижото са овим зеленим воћем. Требаће вам мање од пола сата да припремите укусан ручак.
Фото: Pixabay/ FidesP
Састојци:
  • 1250 мл поврћне или пилеће чорбе
  • 320 г арборио пиринча
  • 80 мл уља
  • 65 мл сувог белог вина
  • 30 г ренданог пармезана
  • 3 кашике путера
  • 2 тиквице
  • 1-2 чена белог лука
  • со
  • бибер
Припрема:

Загрејте две кашике уља у великом тигању. Додајте исецкане тиквице и динстајте два до три минута, док не порумене. Извадите тиквице.

Ставите исецкани бели лук у тигањ и динстајте око пола минута, затим га извадите и оставите са стране заједно са тиквицама.

Загрејте чорбу у микроталасној пећници или на шпорету у посебном лонцу.

Остатак уља ставите у тигањ и загрејте га на јакој ватри. Додајте пиринач, промешајте и оставите да се пржи око минут.

Прелијте пиринач вином и мешајте на лаганој ватри минут или два.

Када вино испари, смањите ватру на најслабије и додајте трећину припремљеног и загрејаног бујона. Промешајте.

Када пиринач „попије“ сав бујон, додајте још једну трећину. Промешајте. Понављајте поступак док не потрошите сав бујон и пиринач не буде ал денте. Ово ће трајати око 20 минута кувања.

Склоните пиринач са ватре и додајте путер, рендани пармезан, динстане тиквице и бели лук. Зачините сољу и бибером по укусу.

Промешајте и одмах послужите са сезонском салатом по вашем избору.

Пријатно!

Ако желите да извучете максимум из свог тренинга и постигнете најбоље резултате конзумирајте протеин у ово доба

 

Преузмите андроид апликацију.