Искористите последње тренутке сезоне тиквица и припремите укусан рижото са овим зеленим воћем. Требаће вам мање од пола сата да припремите укусан ручак.

Састојци:
- 1250 мл поврћне или пилеће чорбе
- 320 г арборио пиринча
- 80 мл уља
- 65 мл сувог белог вина
- 30 г ренданог пармезана
- 3 кашике путера
- 2 тиквице
- 1-2 чена белог лука
- со
- бибер
Припрема:
Загрејте две кашике уља у великом тигању. Додајте исецкане тиквице и динстајте два до три минута, док не порумене. Извадите тиквице.
Ставите исецкани бели лук у тигањ и динстајте око пола минута, затим га извадите и оставите са стране заједно са тиквицама.
Загрејте чорбу у микроталасној пећници или на шпорету у посебном лонцу.
Остатак уља ставите у тигањ и загрејте га на јакој ватри. Додајте пиринач, промешајте и оставите да се пржи око минут.
Прелијте пиринач вином и мешајте на лаганој ватри минут или два.
Када вино испари, смањите ватру на најслабије и додајте трећину припремљеног и загрејаног бујона. Промешајте.
Када пиринач „попије“ сав бујон, додајте још једну трећину. Промешајте. Понављајте поступак док не потрошите сав бујон и пиринач не буде ал денте. Ово ће трајати око 20 минута кувања.
Склоните пиринач са ватре и додајте путер, рендани пармезан, динстане тиквице и бели лук. Зачините сољу и бибером по укусу.
Промешајте и одмах послужите са сезонском салатом по вашем избору.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.