Рижото са пилетином је одлична комбинација протеина, угљених хидрата, витамина и минерала, па је здраво и укусно јело. У рижото можете додати и разно поврће јер служи као антиоксиданс, који помаже у борби против слободних радикала и подржава здравље имуног система.
Састојци:
- 600 г пилећег филеа
- 300 г пиринча
- 3 кашике маслиновог уља
- главица црвеног лука
- једна шаргарепа
- једна црвена паприка
- кашичица соли
- кашичица мешавине зачина
- пола кашичице белог бибера
- пола кашичице гранулираног белог лука
- свеж першун
- 50 г тврдог зрелог сира
- 1 литар биљног темељца
- 50 г путера
Припрема:
Пилећи филе исеците на коцкице и ставите у чинију. Посолите, побиберите, додајте мешавину зачина, гранулирани бели лук и прелијте маслиновим уљем. Маринирајте један сат. На уљу у тигању пропржити сецкани црвени лук до златно смеђе боје, посолити и додати маринирану пилетину. Динстајте док пилетина не омекша и додајте сецкану шаргарепу, црвену паприку и мало темељца. Затим додајте пиринач и мешајте уз додавање темељца. Посолите и побиберите по укусу. Пред крај додати путер, сецкани першун и лагано измешати. Послужите са ренданим зрелим тврдим сиром.
Пријатно!
Za doručak lekari jedu uvek jednu stvar, a 1 popularnu namirnicu u Srbiji uvek zaobilaze
Преузмите андроид апликацију.