Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рижото са пилетином

Рижото са пилетином је одлична комбинација протеина, угљених хидрата, витамина и минерала, па је здраво и укусно јело. У рижото можете додати и разно поврће јер служи као антиоксиданс, који помаже у борби против слободних радикала и подржава здравље имуног система.
Фото: Pixabay/KavindaF
Састојци:
  • 600 г пилећег филеа
  • 300 г пиринча
  • 3 кашике маслиновог уља
  • главица црвеног лука
  • једна шаргарепа
  • једна црвена паприка
  • кашичица соли
  • кашичица мешавине зачина
  • пола кашичице белог бибера
  • пола кашичице гранулираног белог лука
  • свеж першун
  • 50 г тврдог зрелог сира
  • 1 литар биљног темељца
  • 50 г путера
Припрема:

Пилећи филе исеците на коцкице и ставите у чинију. Посолите, побиберите, додајте мешавину зачина, гранулирани бели лук и прелијте маслиновим уљем. Маринирајте један сат. На уљу у тигању пропржити сецкани црвени лук до златно смеђе боје, посолити и додати маринирану пилетину. Динстајте док пилетина не омекша и додајте сецкану шаргарепу, црвену паприку и мало темељца. Затим додајте пиринач и мешајте уз додавање темељца. Посолите и побиберите по укусу. Пред крај додати путер, сецкани першун и лагано измешати. Послужите са ренданим зрелим тврдим сиром.

Пријатно!

Za doručak lekari jedu uvek jednu stvar, a 1 popularnu namirnicu u Srbiji uvek zaobilaze

Преузмите андроид апликацију.