Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рижото са печуркама и блитвом

Кремасти рижото са печуркама и поврћем који је спреман за десетак минута.
Фото: Pixabay/romjanaly
Састојци:
  •  450 грама шампињона 
  • 1 лук
  • 3 чена белог лука
  • 3 кашике маслиновог уља
  • со, бибер
  • 1 шоља пиринча –
  • 400 грама блитве 
  • мало сира
  • 1 кашика путера
  • око 700 милилитра супе од поврћа
Припрема:

На маслиновом уљу продинстајте лук, додајте очишћене сецкане шампињоне, сецкани бели лук и мало посолите. Крчкајте око 10 минута, а за то време оперите блитву и одвојите листове од стабљике. Блитву исеците на резанце и кратко ставите у кључалу воду, па одмах оцедите и исперите хладном водом. У динстане печурке додати пиринач, па лагано прелити супом и промешати да не загори. Пред сам крај припреме додати исецкану блитву, промешати, па додати сир и путер. На крају побиберите и по потреби још мало посолите. Готов рижото поспите ренданим пармезаном.

Пријатно!

Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim

Преузмите андроид апликацију.