Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рижото са бундевом

Кремасти рижото који се лако припрема.
Фото: Pixabay/tomeifb0
Састојци:
  • 1 бундева
  • 1 литар воде зачињене сувим биљним зачинима
  • 1 главица црвеног лука
  • 2 чена белог лука
  • 300 грама пиринча
  • 2 кашике ситно сецканог першуна
  • 100 грама пармезана
  • со бибер
  • 1 кашика путера
Припрема:

Бундеву огулити и исећи на коцкице, ставити у науљену тепсију, посолити, побиберити и пећи на 200 степени 25 до 30 минута. Док се бундева пече припремите рижото. Црвени и бели лук ситно исецкати и пропржити док не омекша, додати пиринач и пржити један минут, па додати мало вреле воде. Када је пиринач упио воду, поново додајте мало, повремено мешајући на умереној температури. У кувани рижото додајте печене коцке бундеве, путер, ситно рендани пармезан, першун, бибер и со, па лагано промешајте.

Пријатно!

Bundeva: Dobra hrana i još bolji lek

 

Преузмите андроид апликацију.