Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Равиоли у парадајз сосу

Равиоли је рецепт типичан за италијанску кухињу, али свакодневно јело постаје све популарније код нас. Класични италијански укус помоћи ће нам да постигнемо пуњење сира и шунке, као и сопствени сос од парадајза. Италијански кнедле припремају се на следећи начин:
Фото: Pixabay/akiragiulia
Састојци:
  • 500 грaма равиола пуњених месом
  • 4 кашике маслиновог уља
  • једна мала конзерва парадајз пелата
  • 1 главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • мешавина зачина оригано и босиљак, прешунов лист
  • со и бибер
  • по жељи тврди сир, пармезан
  • 2 црвене паприке
Припрема:

Исецкати црни лук па га на средњој ватри на мало уља мало пропржити, налити чашу воде и наставити динстање док не омекани. За то време у лонац усути воду и ставити на ватру да проври, припремити парадајз, тачније испасирати га. Када се лук издинстао додати парадајз, чашу воде, испасиран бели лук и зачине по укусу, па оставити да проври. Кувати неких 15 минута, док вишак воде не испари. Склонити састране па у тигањ усути опет мало уља, загрејати и док се загреје исецкати паприку на тракице. Спустити паприку у врео тигањ па их неколико минута пропржити. Радити на средњој ватри да не изгоре само около а унутра остану сирове. Када је вода проврила спустити равиоле па кувати према упуству. Најбоље је равиоле након кувања оставити још који минут у врелој води да одстоје па их процедити и опрати. Послужити топле равиоле преливене сосом од прадајза, па декорисати паприком и по жељи пармезаном.

Пријатно!

Koja je vrsta brašna najbolja za određena testa: Po čemu se razlikuju tip 400 i 500

 

Преузмите андроид апликацију.