Равиоли је рецепт типичан за италијанску кухињу, али свакодневно јело постаје све популарније код нас. Класични италијански укус помоћи ће нам да постигнемо пуњење сира и шунке, као и сопствени сос од парадајза. Италијански кнедле припремају се на следећи начин:

Састојци:
- 500 грaма равиола пуњених месом
- 4 кашике маслиновог уља
- једна мала конзерва парадајз пелата
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- мешавина зачина оригано и босиљак, прешунов лист
- со и бибер
- по жељи тврди сир, пармезан
- 2 црвене паприке
Припрема:
Исецкати црни лук па га на средњој ватри на мало уља мало пропржити, налити чашу воде и наставити динстање док не омекани. За то време у лонац усути воду и ставити на ватру да проври, припремити парадајз, тачније испасирати га. Када се лук издинстао додати парадајз, чашу воде, испасиран бели лук и зачине по укусу, па оставити да проври. Кувати неких 15 минута, док вишак воде не испари. Склонити састране па у тигањ усути опет мало уља, загрејати и док се загреје исецкати паприку на тракице. Спустити паприку у врео тигањ па их неколико минута пропржити. Радити на средњој ватри да не изгоре само около а унутра остану сирове. Када је вода проврила спустити равиоле па кувати према упуству. Најбоље је равиоле након кувања оставити још који минут у врелој води да одстоје па их процедити и опрати. Послужити топле равиоле преливене сосом од прадајза, па декорисати паприком и по жељи пармезаном.
Пријатно!
Koja je vrsta brašna najbolja za određena testa: Po čemu se razlikuju tip 400 i 500
Преузмите андроид апликацију.