Puževi sa sirom, uvaljani u susam i savršeno pečeni dok ne dobiju zlatnu boju i ukusnu hrskavost, oduševljavaju od prvog zalogaja i savršeni su za one trenutke kada želite da impresionirate svoje najmilije.
Sastojci:
- 900 grama običnog brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 250 mililitara mleka
- 250 mililitara mineralne vode
- 100 mililitara ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 500 grama krem sira
- 1 jaje
- susam
Priprema:
U toplo mleko staviti kašiku brašna i kašiku šećera, izmrviti kvasac, sve izmešati i ostaviti na toplom mestu da se kvasac aktivira. U veću činiju stavite brašno, so, šećer, mineralnu vodu i mleko sa aktivnim kvascem. Umesite glatko testo, pospite ga brašnom i ostavite na toplom mestu najmanje sat vremena da se udvostruči. Umutite jaja sa uljem, a u tanjir stavite susam. Podeliti testo na dva dela. Svaki deo razvaljajte na pola centimetra debljine i prelijte krem sirom. Rezačem za testo (ili jednostavnim nožem) isecite testo na trake širine oko dva centimetra. Svaku traku urolajte u oblik puža. Spoljašnji deo puža premazati mešavinom jaja i ulja i pažljivo uvaljati u susam. Ređajte puževe u pleh obložen papirom za pečenje i svaki lagano pritisnite rukom da se spljošti. Pecite na 180 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumene.
Prijatno!
Ofarbajte jaja na potpuno zdrav i prirodan način uz pomoć hibiskusa (VIDEO)
Preuzmite android aplikaciju.