Punjeno pile ne zahteva mnogo više vremena za pripremu od klasičnog recepta.
Sastojci:
- 1 celo pile
- 3 kriške hleba
- 200 grama pečenice
- 200 grama šampinjona
- 2 kašike masti
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- pola šoljice mleka
- so, biber
- 500 grama krompira
Priprema:
Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.
Prijatno!
Kako se mogu koristiti namirnice kojima je istekao rok trajanja?
Preuzmite android aplikaciju.