Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Punjeno pečeno pile

Punjeno pile ne zahteva mnogo više vremena za pripremu od klasičnog recepta.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  • 1 celo pile
  • 3 kriške hleba
  • 200 grama pečenice
  • 200 grama šampinjona
  • 2 kašike masti
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • pola šoljice mleka
  • so, biber
  • 500 grama krompira
Priprema:

Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.

Prijatno!

Kako se mogu koristiti namirnice kojima je istekao rok trajanja?

Preuzmite android aplikaciju.