Punjeni krompir zapečen u rerni sa pršutom, topljenim kačkavaljem ili kajmakom neodoljivo miriše na dane detinjstva.
Sastojci:
- oko 10-15 krompira
- 1 kilograma kisele pavlake
- 500 grama rendanog kačkavalja
- 250 grama šunke
- 250 grama pršute
- origano po želji
Priprema:
Dobro opran krompir stavite u vodu i kuvajte u ljusci oko 30 minuta. Vodite računa da ne prekuvate krompir, Prekuvan krompir se raspada i teško ga je izdubiti za punjenje. Kuvan krompir u ljusci presecite na pola i sačekajte da se malo prohladi. Sredinu krompira pažljivo izdubite kašičicom. Poređajte izdubljene polovine krompira u dublji pleh. Pomešajte pavlaku, rendani kačkavalj, origano i šunku i pršutu isečene na kockice. Ostavite 100g kačkavalja sa strane za posipanje krompira. Napunite krompir pripremljenim filom. Punjene krompire stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta. Pred kraj pečenja, krompire pospite kačkavaljem i vratite u rernu da se kačkavalj istopi. Gotove punjene krompire pospite svežim peršunom i poslužite tople. Punjeni krompir je spreman za degustaciju.
Prijatno!
Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima
Preuzmite android aplikaciju.