Јело за све љубитеље тиквица. Право летње јело.
Састојци:
- 6 мањих тиквица
- 1 шоља пиринча
- 1 велики црвени лук, ситно исечен
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 парадајза
- 1/2 шоље маслиновог уља
- 1/4 шоље свеже сецканог першуна
- 1/4 шоље свеже сецкане нане
- со
- бибер
- 1 шоља повртног или пилећег темељца
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Одрежите врхове тиквица и пажљиво их издубите кашиком како бисте направили места за фил. У тигању загрејте маслиново уље и пржите црвени лук и бели лук док не постану провидни. Додајте пиринач и парадајз и динстајте још неколико минута. Зачините сољу, бибером, першуном и наном. Напуните тиквице припремљеним надевом и ставите у посуду за рерну. Пуњене тиквице прелијте супом и прекријте посуду алуминијумском фолијом. Пеците у загрејаној рерни око 45 минута, па отворите фолију и пеците још 15 минута док тиквице не омекшају и порумене. Послужите пуњене тиквице као главно јело или прилог уз грчки јогурт.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.