Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњене тиквице

Јело за све љубитеље тиквица. Право летње јело. 
Фото: Pixabay/ nicoster
Састојци:
  • 6 мањих тиквица
  • 1 шоља пиринча
  • 1 велики црвени лук, ситно исечен
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 2 парадајза
  • 1/2 шоље маслиновог уља
  • 1/4 шоље свеже сецканог першуна
  • 1/4 шоље свеже сецкане нане
  • со
  • бибер
  • 1 шоља повртног или пилећег темељца
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Одрежите врхове тиквица и пажљиво их издубите кашиком како бисте направили места за фил. У тигању загрејте маслиново уље и пржите црвени лук и бели лук док не постану провидни. Додајте пиринач и парадајз и динстајте још неколико минута. Зачините сољу, бибером, першуном и наном. Напуните тиквице припремљеним надевом и ставите у посуду за рерну. Пуњене тиквице прелијте супом и прекријте посуду алуминијумском фолијом. Пеците у загрејаној рерни око 45 минута, па отворите фолију и пеците још 15 минута док тиквице не омекшају и порумене. Послужите  пуњене тиквице као главно јело или прилог уз грчки јогурт.

Пријатно!

Zašto treba da stavite parče hleba na tortu?

Преузмите андроид апликацију.