Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Punjene paprike kakve još niste probali

Još jedan letnji recept za jela od povrća. Lepota punjenog povrća je u bogatstvu ukusa, lakoj pripremi i činjenici da možete biti daleko od kuhinje dok se ne ispeče ova ukusna letnja večera ili ručak.
Foto: Pixabay/stux
Sastojci:
  •  4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 veća glavica žutog luka, sitno iseckana
  • 3 čena belog luka
  • sveže mleveni crni biber
  • 2 veće konzerve leblebije
  • 20 grama gauda sira
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 šaka seckanog peršuna
  • 4 paprike prepolovite po dužini
  • 1 paradajz, sitno iseckan
  • 1 krastavac
  • pola limuna
  • tahin
Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i beli luk, posolite i pobiberite. Pržite uz stalno mešanje oko 5 minuta, pa prebacite u činiju. U istu činiju dodajte leblebiju, kim, korijander, šaku peršuna i kašiku maslinovog ulja. Posolite, pobiberite i dobro promešajte. Ređajte paprike u posudu za pečenje i punite smesom od leblebije. Pospite sirom i pecite oko 30 minuta. Za to vreme iseckajte paradajz i krastavce, poprskajte ih limunovim sokom, dodajte preostale 2 kašike peršuna i kašiku maslinovog ulja. Poslužite pečenu papriku prelivenu paradajz sosom i tahinijem.

Prijatno!

Šta čokolada koju volite da jedete govori o vašem karakteru?

Preuzmite android aplikaciju.