Još jedan letnji recept za jela od povrća. Lepota punjenog povrća je u bogatstvu ukusa, lakoj pripremi i činjenici da možete biti daleko od kuhinje dok se ne ispeče ova ukusna letnja večera ili ručak.
Sastojci:
- 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 veća glavica žutog luka, sitno iseckana
- 3 čena belog luka
- sveže mleveni crni biber
- 2 veće konzerve leblebije
- 20 grama gauda sira
- 2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 šaka seckanog peršuna
- 4 paprike prepolovite po dužini
- 1 paradajz, sitno iseckan
- 1 krastavac
- pola limuna
- tahin
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i beli luk, posolite i pobiberite. Pržite uz stalno mešanje oko 5 minuta, pa prebacite u činiju. U istu činiju dodajte leblebiju, kim, korijander, šaku peršuna i kašiku maslinovog ulja. Posolite, pobiberite i dobro promešajte. Ređajte paprike u posudu za pečenje i punite smesom od leblebije. Pospite sirom i pecite oko 30 minuta. Za to vreme iseckajte paradajz i krastavce, poprskajte ih limunovim sokom, dodajte preostale 2 kašike peršuna i kašiku maslinovog ulja. Poslužite pečenu papriku prelivenu paradajz sosom i tahinijem.
Prijatno!
Šta čokolada koju volite da jedete govori o vašem karakteru?
Preuzmite android aplikaciju.